Directionare 2%

Direcționați 2% din impozitul pe venitul datorat pe anul fiscal 2015 (declarația se depune până la data de 25 mai 2016) pentru Mănăstirea Sfintei Cruci Oradea .  Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, orice contribuabil, persoană fizică, poate direcționa 2% din impozitul pe venit, plătit statului, către oricare organizație non-guvernamentală (asociație, fundație, etc.) dorește.

Practic în acest fel dvs. transmiteți statului modul în care doriți să fie cheltuită o parte din impozitul dvs. pe venit .
Atenție, aceasta sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donație, ci este, în esență, o parte a bugetului de stat care este direcționată de către fiecare cetățean în parte către entitatea dorită de acesta !

Dacă doriți ca, prin direcționarea a 2% din impozitul pe care dumneavoastră l-ați plătit statului pentru salariile din anul 2015, să sprijiniți Mănăstirea Sfintei Cruci Oradea , completați și transmiteți, până la data de 25 mai 2016, doar unul din cele două documente de mai jos, în funcție de situația în care vă încadrați :

 Declarația D230 manual

Listati la imprimantă, completați manual citind cu atenție instrucțiunile de completare . Declarația D230 manual
La punctul I, se completeaza datele dvs. de identificare ca si contribuabil (nume, prenume, adresa, telefon, cod numeric personal etc.)

 Declarația D230 calculator

Download-ați declarația și puteți completa la calculator și apoi lista la imprimantă . Declarația D230 calculator
La punctul I, se completeaza datele dvs. de identificare ca si contribuabil (nume, prenume, adresa, telefon, cod numeric personal etc.)

 Declarația D230 Explicații de completare

Cititi/download-ați explicațiile de completare . Declarația D230 explicații completare

 Declarația D200 manual

Dacă aveți venituri din alte surse (cedarea folosinței bunurilor, drepturi de autor, etc) . Declarația 200 manual
Download-ați și completați manual, (punctul III) citind cu atenție instrucțiunile de la final

Anul la care se face referire în declarație este 2015 , deoarece ne referim la impozitul pe venit din 2015, conform fișei fiscale .
Nu vă faceți probleme dacă nu cunoașteți suma corespunzătoare a 2% din impozit, va fi calculată de către organele fiscale, puteți lăsa căsuța necompletată.
Formularul se completeaza în două exemplare, din care unul rămâne la contribuabil .
Nu uitați să vă semnați, la rubrica “Semnătura contribuabil” . Atenție ….  formularul se poate folosi o singură dată pe an ! .

Depuneți formularul la pangar-ul Mănăstirii sau trimiteți-l prin poștă cu scrisoare recomandată (confirmare de primire) la
Administrația Finanțelor Publice a localității de domiciliu.  Adresele Administrațiilor Finanțelor Publice le găsiti aici .

Dacă doriți mai multe informații în legătură cu această procedură , vă rugăm să ne contactați la rubrica Contact de pe site-ul Mănăstirii sau telefonic .

↓